Clicky

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

PATH_INFO php 5.4 problem

2 odpowiedzi w tym temacie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź

#1 Daredzik

Daredzik

    Młodszy Mastah

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 308 postów
  • Skąd:Pszczyna

Napisano 13 wrzesień 2013 - 21:40

Witam,
mam problem z konfiguracją php...
Aktualnie na serwerze posiadam wersję 5.2, za pomocą panelu mogę sobie zmienić wersję na 5.4 i to uczyniłem.
Lecz mam problem z właśnie PATH_INFO... w ogóle nie jest dodawane... w wersji 5.2 wszystko śmigało.

Przy wildcardzie gdzie za pomocą htcassesa jest przepisywany link nie ma w ogóle path_info a request_uri jest pusty

dodaje się tylko orig_path_info jest pełny... i poprawny. a path_info w ogóle nie ma...

kohana zabiera path_info jako uri bądź rozbija reuest_uri... a ja jednego nie mam a drugie jest puste :o

oczywiście mówimy cały czas o przypadku wildcarda, przy normalnych akcjach request_uri jest pełny i normalnie śmiga.

Na lokalhoscie mam wersje 5.4 i wszystko śmiga cacy.

Co trzeba podmienić w konfiguracji ??
Zgłosiłem to już do supportu ale wolę także się dowiedzieć samemu.
Googlowałem i nic ciekawego nie znalazłem...

Jakieś rady od mastahów konfiguracji?

#2 mck

mck

    Jestę Blogerę

  • Admin
  • 1544 postów

Napisano 13 wrzesień 2013 - 23:02

Serwer z php na fcgi? ;)

Rewrite na
RewriteRule .* index.php?kohana_uri=$0 [PT,L,QSA]


#3 Daredzik

Daredzik

    Młodszy Mastah

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 308 postów
  • Skąd:Pszczyna

Napisano 13 wrzesień 2013 - 23:21

Nie bangla...
Edytowałem sobie request.php

		elseif (! empty($_SERVER['ORIG_PATH_INFO'])) 
{
$uri = $_SERVER['ORIG_PATH_INFO'];
}


dziwne a hostingodawca umywa ręce informując, że dużo osób używa u nich kohany i nikt nie ma problemu i to musi być problem gdzieś w kodzie....




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych