Ja natomiast chciałbym nawiązać do wypowiedzi, którą pozwolę sobie zacytować.
[...]
Mała aktywność to też poniekąd wynik prostoty frameworka i fakt, że z wersji na wersję nie ma już tak drastycznych zmian, każdy kto poznał 3.1 poradzi sobie z 3.2 itp. I zapewne też wynik hermetyczności środowiska tj. każdy sobie coś tam skrobie. KiroCMS, Filemon, Kohana 2.3.4 by PHPion czy inne 'gotowce' nie są dostępne publicznie - gdyby były może więcej osób by się pojawiło na forum. Po prostu o Kohana zostało powiedziane tu już tak dużo, że rozsądny user jest w stanie wyszukać odpowiedzi na większość pytań. Gotowe moduły mogą jednak przyciągnąć osoby, które już K poznały, ale chcą np. pogadać skrypcie, dlaczego takie rozwiązanie, zaproponować zmianę, podesłać dozbudowę itd. Wiem, to chyba trochę takie 'wishful thinking', że wtedy ludzie zaczną się udzielać, ale kto wie, może...
Pytanie czy ktoś chciałby brać w tym udział? Utworzylibyśmy na githubie jedno miejsce, gdzie można by było przechowywać efekt naszych prac. Pytanie tylko pod jaką wersję miałyby być moduły, bo wiadomo że jest rozgraniczenie między KO2.x a 3.x.
Mnie osobiście brakuje prostego w obsłudze, ale elastycznego modułu do tworzenia formularzy, coś jak Formo.
Wiem, że może być ciężko, bo każdy ma już coś tam naskrobane i będziemy się różnić wizjami, ale to się może udać.
Wiadomo jak wyszło w przypadku Filemona, ale tam to był nacisk na to by powstał jak najszybciej.
W ogóle warto podejmować tę dyskusję, czy lepiej tworzyć samemu dla siebie w zaciszu?